Ostatnio na blogu pojawił się dip bazyliowy, który idealnie komponuje się ze słodkim smakiem dyniowych frytek. Dyniowe potrawy to jedne z naszych ulubionych, także z wielką radością publikujemy pierwszy w tym sezonie przepis.:)Składniki:mała dyniaolej rzepakowy tłoczony na zimnorozmarynząbek czosnkukawałek papryczki chilioreganoPrzygotowanie:Dynię obrać pokroić w paski. Moje wyszły trochę za cienkie, polecam zrobić grubsze.W moździerzu rozetrzeć czosnek z rozmarynem i olejem (ja użyłam zrobionego wcześniej oleju -> przepis).Dynię wrzucić do miski.Przygotowaną mieszanką olejową zalać dynię, dodać oregano, dobrze wymieszać.Paski dyni ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.Podawać z dipem bazyliowym -> przepis tutaj