Wykonanie
Kuchnia włoska zdecydowanie należy do moich ulubionych, jednak kiedy zajadam się
makaronami pamiętam, aby wybierać te zdrowsze. Jako że sezon na
szparagi rozpoczęty, przygotowałam spaghetti z ich udziałem i dodatkiem
suszonych pomidorów :)
Składniki:
makaron kukurydziany spaghetti ok 200gpęczek białych
szparagów (10 sztuk)125g
mozzarelli light (8%)10
suszonych pomidorówsól morska,
pieprz,
czosnek2 łyżeczki ostrej
oliwyPrzygotowanie:
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić i odstawić.
Szparagi obrać, opłukać pod zimną
wodą, pokroić na kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie (można też dodać szczyptę
cukru).
Pomidory i
mozzarellę pokroić na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki wrzucić na patelnię, polać
oliwą i doprawić
solą,
pieprzem i
czosnkiem (odrobinę), wymieszać.Gotowe:)