Wykonanie
Aby przygotować ten deser, potrzebujemy przede wszystkim pół
arbuza i dowolne
owoce (najlepiej sezonowe i lokalne) w dowolnej ilości. Łatwy w przygotowaniu, bardzo efektowny, a co najważniejsze- pyszny i zdrowy.
Arbuz jest orzeźwiający, gasi pragnienie, jest niskokaloryczny, stanowi źródło błonnika, polecany diabetykom ze względu na niską zawartość
cukru, obniża poziom cholesterolu i zapobiega miażdżycy.
Składniki:pół
arbuzamorelenektarynkibananjabłkojagodyśliwkiSkładniki na dressing:2 łyżki
syropu z agawy3 łyżki
soku z cytrynypół łyżeczki
cynamonuPrzygotowanie:Przygotować dressing- czyli wymieszać
syrop z agawy z
sokiem cytryny i
cynamonem.
Arbuza wydrążyć, miąższ oczyścić z pestek, pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do "arbuzowej miski". Dołożyć resztę pokrojonych i oczyszczonych z pestek
owoców. Polać dressingiem i delikatnie wymieszać.