Wykonanie
            Na wielu blogach można znaleźć setki, ba! Tysiące pomysłów na owsianki. Też często jem owsiankę na śniadanie (i nie tylko). Kiedyś codziennością była u mnie owsianka na 
mleku, z 
bananem, 
czekoladą lub 
masłem orzechowym. Jednak od dłuższego czasu nie 
mogę pić 
mleka, jeść 
czekolady (poza gorzką), 
masła orzechowego... Dlatego owsiankę gotuję na wodzie i wymyślam inne dodatki, wciąż szukając ulubionej kompozycji. Oto kilka moich propozycji z ostatnich dni:

Owsianka gotowana z wiórkami kokosowymi, podana z musem z 
bananów, dyni i 
jabłek oraz z 
orzechami włoskimi.

Owsianka z 
orzechami włoskimi, 
jagodami goji, polana 
syropem z agawy
Owsianka dyniowa z 
cynamonem i 
syropem klonowymA Wy z jakimi dodatkami lubicie owsiankę najbardziej?