Wykonanie
Na wielu blogach można znaleźć setki, ba! Tysiące pomysłów na owsianki. Też często jem owsiankę na śniadanie (i nie tylko). Kiedyś codziennością była u mnie owsianka na
mleku, z
bananem,
czekoladą lub
masłem orzechowym. Jednak od dłuższego czasu nie
mogę pić
mleka, jeść
czekolady (poza gorzką),
masła orzechowego... Dlatego owsiankę gotuję na wodzie i wymyślam inne dodatki, wciąż szukając ulubionej kompozycji. Oto kilka moich propozycji z ostatnich dni:
Owsianka gotowana z wiórkami kokosowymi, podana z musem z
bananów, dyni i
jabłek oraz z
orzechami włoskimi.
Owsianka z
orzechami włoskimi,
jagodami goji, polana
syropem z agawyOwsianka dyniowa z
cynamonem i
syropem klonowymA Wy z jakimi dodatkami lubicie owsiankę najbardziej?