Wykonanie
Jak dotychczas to moja ulubiona wersja
lodów.
Orzechowe! Mniam! Bardzo proste, z niewielką ilością składników. Tym razem wykorzystaliśmy do ozdobienia
syrop klonowy i świeże
jagody. Pycha...Składniki (na 4 porcje):1kg
bananów, obranych, podzielonych na mniejsze części i zamrożonychok. 100g
orzechów włoskich, uprażonych i zmielonych na proszekDo przybrania:
syrop klonowy,
jagodyBanany wyciągam z zamrażarki na ok. 10 minut; w tym czasie przygotowuję sobie
orzechy (tzn.
mielę je; staram się wcześniej uprażyć, by zdążyły nieco ostygnąć) i
jagody. Miksuję
banany na gładką masę, dodaję
orzechy i jeszcze raz szybko miksuję - miksowanie
bananów dzieje się za pomocą blendera ręcznego.
Lody przekładam do pucharków, dodaję
syrop klonowy i
jagody. I zjadam :)Prościej już chyba się nie da ;)