Wykonanie

Dawno, daaaawno temu, był taki czas tego lata, że zrobiło się chłodniej (co mnie osobiście bardzo cieszyło za każdym razem), więc przyszła ochota na inne gotowanie. W lodówce zalegało pół
kalafiora, kilka
marchewek, dokupiłam
indyka i włala!Składniki (4 porcje):1
cebula5
marchewek400g
indykasól,
pieprz,
kurkuma, słodka i
ostra papryka do smaku1/2
kalafiora250g
ryżuCebulę pokroić w piórka,
marchewkę obrać i pokroić w półplastry,
kalafiora podzielić na różyczki.
Indyka bardzo drobno posiekać. W garnku żeliwnym zeszklić
cebulę. Dodać
indyka i podsmażyć go równomiernie, ale nie musi być hiper dokładnie - w razie W - dogotuje się później. Dodać
marchewkę i smażyć razem przez 2 minuty. Po tym czasie dodać
przyprawy i zalać całość 3 szklankami
wody. Przykryć i gotować przez 20 minut. Następnie dodać
ryż,
kalafiora, całość przemieszać i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.Tyle :) Niewiele stania przy garach :)Inspiracja .
