Wykonanie
Ostatnio, w poszukiwaniu jakiejś fajnej sałatki do pracy, trafiłam do Jak po
maśle . I naszło mnie na
sałatkę z
tuńczykiem. A jako, że staram się solidne jedzenie do pracy szykować (mąż nie ma jak sobie obiadu odgrzewać, więc stawiam na
makaron razowy) - połączyłam te dwie rzeczy i wyszło mi coś takiego - smaczne, sycące i z odrobiną zieleni :)Składniki na 2 porcje:2 porcje
makaronu razowego (jakieś 3 solidne garście)2
jajkapół opakowania
mrożonego brokuła (w sezonie wiadomo -
brokuł świeży)puszka
tuńczyka w sosie własnym10
pomidorków koktajlowychszczypta
soliewentualnie
sos jogurtowy (
jogurt, pół łyżki
majonezu,
sól,
pieprz,
papryka słodka)
Jajka ugotować na twardo.
Makaron i
brokuła ugotować na niezbyt miękko, można razem w tym samym garnku (oszczędzamy czas ;)).
Pomidorki pokroić na pół.Wszystko wyłożyć na talerze (czy do pojemników), dodać rozdrobnionego
tuńczyka, doprawić. Sos (jeśli używamy) wymieszać i polać całość tuż przed podaniem.