Poniższe kotleciki rybne zostały z zapałem zjedzone przez wszystkich członków rodziny, nikt nie jojczył :) Wyszło mi ich 10 sztuk, w sam raz na 2 dorosłych, dziecko i dwa do zamrażarki, na zaś.Składniki:1 duża cebula450g fileta ze świeżej ryby (użyłam brzuszków dorsza)1 jajko4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanejsól do smaku (u mnie himalajska)pieprzsuszony koperekświeża natka pietruszki, posiekanaszczypta kurkumymąka gryczana (lub inna) do obtoczeniaCebulę obrać, pokroić w piórka i dusić na oleju z odrobiną wody. Po ostudzeniu przemielić razem z rybą w maszynce do mielenia.Do masy dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, przyprawy i natkę. Dobrze wyrobić. Formować kotleciki, panierować w mące gryczanej i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.