ßßß
"Warunkowo", bo zrobienie jej zajmie chwilęmoment pod warunkiem, że w lodówce są upieczone buraki i ugotowana kasza ;) Ja buraki piekę ostatnio raz w tygodniu, kilka sztuk wrzucam do piekarnika przy okazji pieczenia chleba, potem dodaję je do różnych potraw. Kaszę też gotuję na bieżąco i zazwyczaj jakaś jej ilość jest w lodówce. Inspiracja pochodzi od KS - moja sałatka jest połączeniem kilku pomysłów Asi.Składniki na jedną porcję:jeden niewielki upieczony burakpół awokadougotowana kasza jaglana (ilość wedle apetytu)ulubione przyprawyjajko ugotowane na twardo lub półtwardosłonecznikulubiony winegret (nie próbujcie robić do tej sałatki winegretu miodowego - jest zdecydowanie za słodki, sprawdziłam ;))Kaszę jaglaną posypać przyprawami (u mnie papryka, troszkę soli i pieprz) i chwilę podsmażyć na patelni. Przełożyć na talerz. Na patelnię wrzucić słonecznik i delikatnie go podprażyć. W międzyczasie buraczka i awokado pokroić w kostkę, dodać do kaszy. Jajko pokroić w ćwiartki, położyć na talerz. Posypać wszystko podprażonym słonecznikiem, polać winegretem.Pyszka!