Wykonanie

"Warunkowo", bo zrobienie jej zajmie chwilęmoment pod warunkiem, że w lodówce są upieczone
buraki i ugotowana
kasza ;) Ja
buraki piekę ostatnio raz w tygodniu, kilka sztuk wrzucam do piekarnika przy okazji pieczenia
chleba,
potem dodaję je do różnych potraw.
Kaszę też gotuję na bieżąco i zazwyczaj jakaś jej ilość jest w lodówce. Inspiracja pochodzi od KS - moja
sałatka jest połączeniem kilku pomysłów Asi.Składniki na jedną porcję:jeden niewielki upieczony
burakpół
awokadougotowana
kasza jaglana (ilość wedle apetytu)ulubione
przyprawyjajko ugotowane na twardo lub półtwardo
słonecznikulubiony
winegret (nie próbujcie robić do tej sałatki
winegretu miodowego - jest zdecydowanie za słodki, sprawdziłam ;))
Kaszę jaglaną posypać
przyprawami (u mnie
papryka, troszkę
soli i
pieprz) i chwilę podsmażyć na patelni. Przełożyć na talerz. Na patelnię wrzucić
słonecznik i delikatnie go podprażyć. W międzyczasie
buraczka i
awokado pokroić w kostkę, dodać do
kaszy.
Jajko pokroić w ćwiartki, położyć na talerz. Posypać wszystko podprażonym
słonecznikiem, polać
winegretem.Pyszka!