Wykonanie
            Chcecie zaskoczyć gości na wielkanocnym śniadaniu? Koniecznie podajcie im fioletowe 
jajka. Barwione naturalnie przy pomocy 
buraków. Wyglądają fantastycznie, a farbowanie tylko nieznacznie wpływa na ich smak :) Polecamy

Czas przygotowania: cała nocIlość porcji: 3 
jajkaSkładniki:3 ugotowane 
jajka1 
burakBurak gotujemy około godzinkę, aż będzie miękki. 
Wodę z gotowania zlewamy do miski i dorzucamy pokrojonego na kilka kawałków 
buraka. Wkładamy obrane 
jajka i zostawiamy na całą noc w lodówce. W 
między czasie dobrze 
jajka przemieszać ze dwa 
razy. Rano* wyciągamy z 
wody i otrzymujemy 
jajka o pięknej fioletowej barwi. Idealnie nadają się do podania z pastą lub do sałatki.*Nie zostawiamy 
jajek zbyt długo w wodzie bo będą pęcznieć i pękać.


