Wykonanie

Jest na nie kilka przepisów. Najsłynniejszy to chyba ten z Moich Wypieków . Ja najczęściej robiłam z tego przepisu (z modyfikacjami). Ale od dziś robić
będę tylko i wyłącznie ciasto od Burczy mi w brzuchu . Idealnie
czekoladowe, miękkie, rozpływające się w ustach. Cud,
miód i orzeszki!Składniki :szklanka
kaszy jaglanej2 szklanki
mleka50 g masła/oleju
kokosowego100 g
gorzkiej czekoladyłyżka mielonej
kawy2
jajka6 łyżek
cukru trzcinowego50 g
mąki bezglutenowej np. kukurydzianej lub ryżowejszczypta
soliSzklankę suchej
kaszy wsypać do rondla, dodać dwie szklanki
mleka,
masło lub
olej kokosowy,
gorzką czekoladę,
kawę,
cukier i szczyptę
soli. Rondel wstawić na ogniu i gotować przez ok. 20 minut, czyli do momentu aż
kasza będzie miękka i wchłonie
mleko.Ugotowana
kasza będzie konsystencją przypominała
budyń. Ostudzić masę i zblendować ją blenderem z
jajkami na gładkie ciasto. Dodać
mąkę i dokładnie wymieszać.Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.Polecam do
kawy!