Wykonanie
Ciasto na nale śniki:1 szklanka
mąkipół szklanki
mleka2 małe
jajkatroszkę
soliPotrzebna będzie również
oliwa lub
olej do smażenia nale ś ników.Wykonanie:Wszystkie składniki połączy łam i dokładnie wymiesza łam mikserem.Smażyłam nale ś niki na mniejszej patelni, do smażenia u ż ywałam kropelkę
oliwy z oliwek na każdy naleśnik.W osobnym nie du ż ym garnuszku przygotowałam duszone
jabłka, 3-4 ś redniej wielkości ( moje ulubi one do duszenia to antonówki, ale mogą być również innej odmiany). Do rozduszonych
jabłek dodałam
rodzynki,
płatki migdałów i doprawiłam
brązowym cukrem z
cynamonem.Usmażone jeszcze ciepłe nale ś niczki przekładałam przygo towanym musem i danie gotowe. Jest to znakomite danie na ś niadanie, ale równie ż na podwieczore k . Mniam ! :))