Wykonanie

Te skrzydełka z
kurczaka są inne w smaku, ale aby się o tym przekonać należy jeprzygotować.Składniki:-10-12 skrzydełek z
kurczaka ( można je zastąpić podudziami )-5 średnich
cebul-
marchew-200 ml
koncentratu pomidorowego-2 łyżki
miodu-1/4 szklanki
wody-
sól,
pieprz,
majeranek-
bułka tarta-
olej do smażenia

Skrzydełka gotujemy, jak na rosół.

Cebulę kroimy w ćwierćplasterki,
marchew tarkujemy na grubych oczkach.


Ugotowane skrzydełka odławiamy z rosołu, studzimy, odcinamy lotki i posypujemy
majerankiem.

Obtaczamy tylko w
bułce tartej i układamy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego
oleju.Smażymy z obu stron do zrumienienia.

Skrzydełka zdejmujemy a na patelnię wrzucamy
cebulę,
marchew i smażymydo zeszklenia. Delikatnie przyprawiamy
solą i
pieprzem.Dodajemy
miód i smażymy na niewielkim ogniu 2-3 minuty.

Dodajemy
koncentrat pomidorowy i
wodę, mieszamy i gotujemy ok. 5 minut.

Doprawiamy do smaku.

Niewielką część warzyw nakładamy na dno naczynia żaroodpornego a na to układamyskrzydełka i przykrywamy pozostałą częścią warzyw.

Wstawiamy bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 15 minut.

Gotowe!

Smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!