Wykonanie

Dwa maleńkie
ciasteczka z
makową posypką , połączone
dżemikiem -to przede wszystkim powrót do dzieciństwa.Smakują wyśmienicie, choć dzieciństwo już dawno za nami.Składniki:-3
jajka-6 łyżek
cukru-6 łyżek
mąki-
dżem-
mak
Oddzielamy
żółtka od
białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.Stopniowo dosypujemy
cukier i miksujemy kilka minut (
cukier musi się dokładnierozpuścić ).

Dodajemy
żółtka i miksujemy.

Dosypujemy przesianą
mąkę i delikatnie mieszamy.

Ciasto przekładamy do rękawa lub rulonu, wykonanego z papieru do pieczenia.Na blaszkę z papierem do pieczenia wyciskamy małe
ciasteczka.

Posypujemy
makiem.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 7-10 minut.Kolejną porcję
ciasteczek wyciskamy na blaszkę dopiero tuż przed pieczeniem.

Przygotowujemy
dżem.Miksujemy go blenderem.

Ciasteczka odwracamy i układamy parami.Na jedno wyciskamy
dżem a drugim przykrywamy, delikatnie dociskając.




To już wszystko.Zaparzamy
kawę lub
herbatę i gotowe.

Smacznego!