ßßß Cookit - przepis na Fasolka z wędzonką w musie warzywnym

Fasolka z wędzonką w musie warzywnym

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj pomysł na danie z fasolką w naszym wydaniu.
Bazą będzie mus z mieszanki warzywnej.
Składniki:
-1/2 kg białej fasoli
-1/2 kg wędzonki (kiełbasy wędzonej)
-1/2 kg mrożonej mieszanki warzywnej
-mały słoiczek koncentratu pomidorowego
-sól, pieprz, majeranek, ostra papryka
-ząbek czosnku
Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i zostawiamy na kilka godzin.
Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody a fasolę do miękkości.
Ugotowane warzywa miksujemy do uzyskania jednolitej masy - musu.
Do musu dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę wędzonkę.
Na koniec smażenia dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek.
Mus przelewamy do ugotowanej fasoli.
Dodajemy podsmażoną wędzonkę.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
W razie potrzeby dolewamy wodę.
Gotujemy ok. 15 minut i gotowe.
Pozdrowienia i podziękowania dla Kasi za podpowiedź.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2014/03/fasolka-z-wedzonka-w-musie-warzywnym.html