ßßß
Cookit - przepis na Ryba w warzywach po mazursku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba w warzywach po mazursku
Składniki
Filet rybny
Morszczuk
Cebula
Marchew
Koncentrat pomidorowy
Przyprawa do ryb
Ziele angielskie
Pieprz
Przyprawa warzywna
Cukier
Olej
Woda
Wykonanie
Ryba
,którą proponujemy może być daniem obiadowym, ale fajnie też smakuje na zimno.Składniki:-ok.1 kg
filetów rybnych
( my użyliśmy
morszczuka
)-1 duża
cebula
-4
marchewki
-słoiczek
koncentratu pomidorowego
-
przyprawa do ryb
-
ziele angielskie
-
pieprz
ziarnisty-
przyprawa warzywna
-
cukier
-
olej
-
woda
Filety kroimy na mniejsze porcje.Posypujemy je
przyprawą do ryb
, skrapiamy
olejem
i odstawiamy na czas przygotowania warzyw.
Marchewkę
kroimy w plasterki.
Cebulę
w półplasterki. Posypujemy
przyprawą warzywną
.
Na patelni z rozgrzanym
olejem
smażymy
rybę
.
Rybę
zdejmujemy a na
olej
wrzucamy
marchewkę
i
cebulę
.Smażymy do zeszklenia warzyw.
Koncentrat pomidorowy
rozprowadzamy w szklance
wody
i wlewamy do warzyw.Dokładamy kilka listków laurowych, kilka ziaren
ziela angielskiego
i
pieprzu
, przyprawiamy do smaku
przyprawą warzywną
i
cukrem
.Zagotowujemy na patelni.
Część warzyw układamy na dnie naczynia żaroodpornego, na nich układamy warstwę
ryby
i przykrywamy resztą warzyw. Można ułożyć kilka warstw
ryby
i warzyw. Ważne, aby na wierzchu były warzywa.
Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Cna 20-25 minut.
Ryba
jest gotowa.
Smacznego!
Źródło:
http://maminek61.blogspot.com/2014/01/ryba-w-warzywach-po-mazursku.html
Przepisy powiązane
śledzie z marchewką
Sola po grecku
Ryba po grecku :-)
Ryba po grecku :-)
Smażona ryba w zalewie
Składniki powiązane (0)