Wykonanie
            Nie wiedzieć 
czemu, 
dynia nie cieszy się w Polsce (nie licząc blogów;)) zbytnią popularnością. Na którą przecież zasłużyła. Ale to chyba powoli się zmienia, na szczęście, bo przecież jest bardzo smaczna. I 
mówi to osoba, która przez większość życia ledwie by ją tknęła, podobnie jak wiele innych warzyw;)Teraz to rekompensuję, przygotowując to składające się głównie z nich danie, nie mówię, bardzo udane;) I w kolorystyce zdecydowanie odpowiedniej na poprawę jesiennego nastroju:)
Dyniowe curry z 
mlekiem kokosowym i 
pomidorami- kawałek dyni, ok. 900g- 2 ząbki 
czosnku- ok. 1/2 puszki 
mleczka kokosowego- 3- centymetrowy kawałek 
imbiru- 1/2 łyżeczki czerwonej pasty 
curry- 1/2 łyżeczki mielonej 
kolendry- 
sos rybny do smaku- 2 małe 
pomidory- świeże 
zioła (ja z braku np. 
kolendry użyłam 
bazylii) dla koloruNa patelni lub w garnku podsmażyć starty 
imbir i 
czosnek.Dodać 
mleko kokosowe.Wrzucić pokrojoną w kostkę 
dynię i ew. dolać trochę 
wody.Dodać 
przyprawy i dusić ok. 15 minut.Pod koniec dodać pokrojone w kostkę 
pomidory i posiekane 
zioła.

Czas przygotowania: ok. pół godzinyLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 260 kcal