ßßß

Pomysł na te kotlety mój własny, a główna komisja kosztująca (czyli Tomasz :)) wystawiła entuzjastyczne noty. Dzielę się więc z Wami moim przepisem z nadzieją że i Wam będzie smakowało :).Do przygotowania tych kotletów wykorzystałam grillowanego łososia który został z wczorajszego obiadu, oraz biały i dziki ryż.składniki:ok. 300 g grillowanego łososia1/2 torebki ugotowanego ryżu białego1/2 torebki ugotowanego ryżu dzikiegosól, pieprz, tymianek, gałka muszkatołowca, sok z cytryny - do smaku1 duże jajko2 łyżki oliwy extra vergin plus oliwa do smażeniakoperekjogurt grecki2 ząbki czosnku plus 1 łyżka soku z cytrynyprzygotowanie:do miski przełożyłam ugotowany ryż: biały i dziki. na talerzu obok widelcem rozdrobniłam łososia (bez skóry), dodałam do ryżu. skropiłam dość mocno sokiem z cytryny, następnie dodałam jajko, oliwę oraz przyprawy i całość dokładnie wymieszałam ręką. formowałam małe kotlety i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor.dip: jogurt grecki połączyć z przeciśniętym czosnkiem, sokiem cytryny. doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.usmażone kotleciki podawać polane dipem czosnkowym i posypane koperkiem.smacznego :).