ßßß
Przed smażeniem ściągnęłam z łososia cebulę. Smażyłam skórą do dołu przez ok.10 minut na dobrze rozgrzanej patelni, na której rozłożyłam pokrojoną na cząstki cytrynę, p o czym włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kolejne 10 minut.Ziemniaki szafranowe:4 ś redniej wielkości ziemniaki zalałam 2 szklankami wody, dodałam 4 łyżki oleju, posiekaną szalotkę, kilka ziaren czarnego pieprzu, sól, tymianek suszony, odrobinę cukru, 1 ły żkę octu winnego, połowę soku z cytryny i szafran - kilka nitek. Wymieszałam i w takiej zalewie ugotowałam ziemniaki.M archewka z groszkiem :Pokrojoną marchewkę z groszkiem zielonym ugotowałam na parze, doprawiłam mas łem i solą do smaku.