Wykonanie
ekspresowa, ale bardzo aromatycznaNa dzisiejszy obiad miałam wyjątkowo mało czasu. Dużo rzeczy do zrobienia, potrzebowałam więc szybkiego pomysłu na obiad. Szybko? No to zupa :) Porozglądałam się po kuchni, znalazłam nieco
wywaru w lodówce, mocno dojrzałego
pomidora, pół przecieru.. już wiedziałam, co się święci. W ręce wpadła mi jeszcze
fasola i już narodził się pomysł na ekspres-zupę. W zamyśle miałam podać ją z
makaronem, jednak z braku czasu i zgrania czasowego, zjedliśmy na szybko z
pieczywem. Wersję z
makaronem odłożyłam na jutro.Porcja dla 4 osób

Składniki:1 , 5 litra bulionu/wywarupuszka
pomidorów2 puszki
fasoli czerwonejmały
przecier pomidorowypapryka i
czosnek w proszku
bazylia,
pietruszkasól i
pieprzopcjonalnie: świeże
pomidory. Ja dodałam, bo miałam akurat bardzo dojrzałe. Zastosowałam więc recykling :)Przygotowanie:
Bulion podgrzewamy, wrzucamy do niego pokrojone
pomidory z puszki wraz z zalewą oraz ewentualne dodatkowe
pomidory. Ja dodałam kilka koktajlowych i jednego zwykłego dojrzałka. Dodajemy
przecier pomidorowy,
fasole wraz z zalewą oraz
przyprawy i
zioła. Chwilkę gotujemy na małym ogniu. Na końcu solimy do smaku.Podawać z
pieczywem,
makaronem lub
ryżem.Smacznego szybkiego obiadu :)