ßßß Cookit - przepis na Burgery przygotowane dla WINIARY

Burgery przygotowane dla WINIARY

nazwa

Wykonanie

Oto kolejne danie, które przygotowałam w ramach reportażu przygotowywanego dla firmy Winary :)
Hamburgery - jeszcze w normalnych bułkach, bo jeszcze wtedy nie zorientowałam się, że gluten jest moim wrogiem...
TUTAJ możecie znaleźć relację z przygotowania tych pyszności :)
Hamburgery
Składniki na 4 porcje
500g mięsa mielonego wołowego
4 bułki
ok. 100g serka (typu Philadelphia, Almette, Ostrowia) - ja miałam ziołowy, ale można użyć każdego :)
sól, pieprz, papryka mielona (ostra i łagodna)
majonez
sos sojowy
ogórek kiszony
sałata
oliwa do smażenia
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Dodajemy serek i wyrabiamy na gładką masę.
Formujemy burgery i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Bułki podgrzewamy i przekrawamy na połówki. Kładziemy na nie po listku sałaty, po burgerze, kilka plasterków ogórka i dekorujemy sosem zrobionym z majonezu z odrobiną sosu sojowego do smaku. Przykrywamy drugą częścią bułki i gotowe!
Smacznego!
Zdjęcia są autorstwa fotografa firmy Winiary.
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2013/12/burgery-przygotowane-dla-winiary.html