Wykonanie
Oto kolejne danie, które przygotowałam w ramach reportażu przygotowywanego dla firmy
Winary :)Hamburgery - jeszcze w normalnych bułkach, bo jeszcze wtedy nie zorientowałam się, że gluten jest moim wrogiem...TUTAJ możecie znaleźć relację z przygotowania tych pyszności :)Hamburgery

Składniki na 4 porcje500g
mięsa mielonego wołowego4
bułkiok. 100g
serka (typu Philadelphia, Almette, Ostrowia) - ja miałam
ziołowy, ale można użyć każdego :)
sól,
pieprz,
papryka mielona (ostra i łagodna)
majonezsos sojowyogórek kiszonysałataoliwa do smażenia
Mięso doprawiamy
solą,
pieprzem i
papryką do smaku. Dodajemy
serek i wyrabiamy na gładką masę.Formujemy burgery i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Bułki podgrzewamy i przekrawamy na połówki. Kładziemy na nie po listku
sałaty, po burgerze, kilka plasterków
ogórka i dekorujemy sosem zrobionym z
majonezu z odrobiną
sosu sojowego do smaku. Przykrywamy drugą częścią
bułki i gotowe!Smacznego!Zdjęcia są autorstwa fotografa firmy
Winiary.