Wykonanie
Zawsze gdy wyrzucam jedzenie jestem wściekła. Wyrzucam sobie, że mogłam czegoś nie kupić bez
planu wykorzystania, bo przez to kolejne pieniądze w błoto i wyrzuty sumienia, bo jak to tak? Wyrzucać lekką ręką jedzenie?Nie lubię nawet sytuacji gdy ugotuje mi się za dużo
ryżu,
makaronu czy
ziemniaków. Zwłaszcza
ryż,
makaron i
kasza mnie złoszczą, ponieważ wiadomo, że nieugotowane mogą stać i stać, a jak je ugotuję to albo zjem od razu wszystko, albo na 99% zostaną wyrzucone...W sobotę na cotygodniowych zakupach kupiłam
włoszczyznę. Oprócz tego kupiłam
śmietanę.
Ryż z kolei to "nadmiar", który został po tym jak gotowałam
ryż do sałatki, którą obiecałam Narzeczonemu.
Sałatka innym razem, a teraz zupa (niby żadna filozofia, ale zawsze warto wrzucić).Zupa pomidorowa (wegetariańska)

Potrzebujemy:
włoszczyznyprzecieru
pomidoro wego w ka rtonik u (0,5 l)
ryżuśmietanysoli, pie przu,
liści laurowych, z
iela angielskiego,
owoców jałowca,
cukruWłoszczyznę wkładamy do zimne j wod y . Gdy się zagotuje dodajemy wszys t kie
przyprawy oprócz
cukru i gotujemy 40 minut. Dodajemy przecier i doprawiamy do smaku
cukrem i ewen tualnie
solą czy p
ieprzem.Do miseczki wkładamy ugotowany
ryż, nale wamy zupę i zdobimy kleksem
śmietany. :)
