ßßß Cookit - przepis na Pomidorowa dla czystego sumienia

Pomidorowa dla czystego sumienia

nazwa

Wykonanie

Zawsze gdy wyrzucam jedzenie jestem wściekła. Wyrzucam sobie, że mogłam czegoś nie kupić bez planu wykorzystania, bo przez to kolejne pieniądze w błoto i wyrzuty sumienia, bo jak to tak? Wyrzucać lekką ręką jedzenie?
Nie lubię nawet sytuacji gdy ugotuje mi się za dużo ryżu, makaronu czy ziemniaków. Zwłaszcza ryż, makaron i kasza mnie złoszczą, ponieważ wiadomo, że nieugotowane mogą stać i stać, a jak je ugotuję to albo zjem od razu wszystko, albo na 99% zostaną wyrzucone...
W sobotę na cotygodniowych zakupach kupiłam włoszczyznę. Oprócz tego kupiłam śmietanę. Ryż z kolei to "nadmiar", który został po tym jak gotowałam ryż do sałatki, którą obiecałam Narzeczonemu. Sałatka innym razem, a teraz zupa (niby żadna filozofia, ale zawsze warto wrzucić).
Zupa pomidorowa (wegetariańska)
Potrzebujemy:
włoszczyzny
przecieru pomidoro wego w ka rtonik u (0,5 l)
ryżu
śmietany
soli, pie przu, liści laurowych, z iela angielskiego, owoców jałowca, cukru
Włoszczyznę wkładamy do zimne j wod y . Gdy się zagotuje dodajemy wszys t kie przyprawy oprócz cukru i gotujemy 40 minut. Dodajemy przecier i doprawiamy do smaku cukrem i ewen tualnie solą czy p ieprzem.
Do miseczki wkładamy ugotowany ryż, nale wamy zupę i zdobimy kleksem śmietany. :)
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2013/02/pomidorowa-dla-czystego-sumienia.html