ßßß
Cookit - przepis na Duszone pałki z kury z warzywami w sosie chińskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Duszone pałki z kury z warzywami w sosie chińskim
Składniki
Kiełki fasoli
Szczypiorek
Czosnek
Sos sojowy
Papryka ostra
Papryka słodka
Czarnuszka
Kolendra
Garam masala
Kurczak
Mieszanka warzywna
Pędy bambusa
Grzyby
Wykonanie
Dzisiaj propozycja na szybki obiad.Pałki zostały z gotowania
wywaru
do zupy więc postanowiłam przyrządzić z nich pyszny obiad.
Składniki:- 7 pałek z
kury
-
mieszanka warzywna
chińska (u mnie firmy Hortex)- pasta pomidorowa - 500 ml-
pędy bambusa
-
grzyby
mum-
kiełki fasoli
-
szczypiorek
-
czosnek
-
sos sojowy
,
papryka ostra
,
papryka słodka
,
czarnuszka
,
kolendra
oraz
garam masala
Pałki
kurczaka
wcześniej ugotować (ja zrobiłam
wywar
do zupy :)).Na patelni rozgrzać odrobinę
oliwy
. Wrzucić mieszankę chińską i
czosnek
i poddusić do momentu, aż będzie al dente. Dodać ugotowane wcześniej pałki z
kury
i dusić do uzyskania pożądanej miękkości warzyw.Następnie dodajemy pokrojone
pędy bambusa
,
grzyby
mum i
kiełki fasoli
. Dusimy 2-3 min razem i wlewamy pastę
pomidorową
.
Całość doprawiamy dosyć obficie
garam masala
,
kolendrą
,
papryką słodką
i ostrą oraz szczyptą
czarnuszki
. Na końcu dodajemy wg upodobań
sos sojowy
.
Danie możemy jeść samodzielnie bądź podać z
ryżem
, np. jaśminowym.SMACZNEGO!!!
Źródło:
http://wytrawne-podniebienie.blogspot.com/2015/01/duszone-paki-z-kury-z-warzywami-w-sosie.html
Przepisy powiązane
Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu
Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu
Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu
Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu
Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu
Składniki powiązane (0)