Wykonanie
Zastanawialiście się kiedyś co zrobić z
ryżem, który został po obiedzie? Niektórzy wrzucają go do zupy, inni zjadają na następny dzień zamiast
makaronu, ja przygotowuję pyszne kotleciki z dodatkiem
czerwonej fasoli, które piekę w piekarniku. Można je również z powodzeniem usmażyć na głębokim
oleju. Tak czy siak wyjdą wspaniałe i bardzo smaczne!


Składniki:1 szklanka ugotowanego
ryżu,1 puszka
czerwonej fasoli,1 duży ząbek
czosnku drobno posiekany,1/2 pęczku
szczypiorku,5
suszonych pomidorów,1/2 łyżeczki
ostrej papryki,1/2 łyżeczki
słodkiej papryki,1/2 łyżeczki zmielonej
kolendry.

Przygotowanie:
Fasolę z puszki przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą
wodą. Odcedzić, przełożyć do miski.Do
fasoli dołożyć
ryż i rozgnieść wszystko przy użyciu widelca.
Suszone pomidory (mogą być marynowane w
oleju) pokroić w drobną kostkę;
szczypior posiekać drobno i oba warzywa dołożyć do
ryżu i
fasoli.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Przygotować papier do pieczenia i wykładać przy użyciu dwóch łyżek "kąski".Piec przez około 30 minut lub do momentu gdy się zarumienią

Smacznego!