Dzisiaj na słodko, sezonowo :)Składniki na spód:- 2 szklanki mąki- 125 g masła- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- szczypta soli- pół szklanki cukru (lub cukru pudru)- 2-3 łyżki lodowatej wody- 1 łyżka gęstej śmietanyWszystkie składniki ciasta zagnieść ze sobą, ukształtować kulę i włożyć na 30 minut do lodówki.Po 30 minutach, ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Piec około 20 minut w 180 stopniach.Wyjąć spód do ostygnięcia.Składniki na masę serową:- 500 g serka mascarpone- 200 g śmietanki 30 %- pół szklanki cukru pudru- waniliaSerek utrzec z cukrem i wanilią. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć delikatnie obie masy. wyłożyć na ostudzony spód.Na wierzch kładziemy swoje ulubione owoce. U mnie są to maliny, borówki, czereśnie i kiwi :)SMACZNEGO!!!