Wykonanie
Mój synek dzisiaj odsypia chyba wczorajszy dzień więc mamuśka szaleje w kuchni :)Dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na ciasto
marchewkowo-
cukiniowe bez jaj i
mleka. W sam raz dla osób z alergią oraz dla mam karmiących, których dzieciaczki mają alergię na
mleko i
jaja.

Potrzebne nam będą:- 2 duże starkowane
marchewki- pół starkowanej
cukinii- 2 szklanki
mąki (ja dałam 1 zwykłej, 1 razowej)- 1 szklanka
oliwy- 1 czubata łyżeczka
sody- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 3/4 szklanku
cukru (jak lubisz słodkie to daj 1 szklankę)- 1 łyżeczka
cynamonuWszystkie suche składniki mieszamy ze sobą, następnie dodajemy
oliwę i na końcu starkowane warzywa. Przekładamy do blaszki (u mnie keksówka o wymiarach dł - 30 cm, szer - 11 cm). Pieczemy do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni (u mnie 45 minut).SMACZNEGO!!!