ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki z fasolką i pieczarkami

Polędwiczki z fasolką i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Polędwiczki wieprzowe duszone z zieloną fasolką szparagową i pieczarkami.
Składniki:
polędwica wieprzowa
300 g fasolki szparagowej
200 g pieczarek
2 cebule
przyprawy
olej
Polędwiczkę obsmażamy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Dolewamy wodę i dusimy pół godziny. Mięso przekładamy na deskę i kroimy na kawałki. W tym czasie na patelni obsmażamy poszatkowaną cebulę i pieczarki, dodajemy fasolkę i mięso. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano. Dusimy pół godziny ewentualnie dolewając wody.
Podajemy z ryżem lub kaszą.
Źródło:http://prawdziwybiszkopt.blogspot.com/2015/02/poledwiczki-z-fasolka-i-pieczarkami.html