Wykonanie
Prościej już być nie może. :-) Potrawa, z którą da sobie radę nawet największy kulinarny antytalent. Obrać, pokroić, wymieszać, zamknąć w worku i piekarniku. Po filozofii. :)
Mięso jest miękkie i aromatyczne, podobnie jak
ziemniaki. Smacznego!

1kg
ziemniaków500g polędwiczek wieprzowych500g
pieczarek3 duże
cebule3 łyżeczki
przyprawy do gyrosa (lub w innych proporcjach według uznania)4 łyżki
oleju1.
Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, podobnie
pieczarki.
Cebulę kroimy w piórka2.
Polędwiczki kroimy w dość grube plastry lub półplastry.3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy
przyprawę gyros,
olej. Mieszamy dokładnie do połączenia składników.4. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy przez 1h w temperaturze 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia nacinamy rękaw wzdłuż by
woda odparowała a warzywa i
mięso się przypiekły.

