ßßß Cookit - przepis na Racuszki bananowe na cieście biszkoptowym

Racuszki bananowe na cieście biszkoptowym

nazwa

Wykonanie

Racuszki bez drożdży, sody i proszku do pieczenia.
Składniki:
szklanka mąki
4 jajka
3 łyżki cukru
szczypta cynamonu
szczypta soli
3 łyżki soku z cytryny lub łyżka spirytusu
1/4 szklanki wody
banan
Cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy mąkę i cynamon. Następnie rozrzedzamy ciasto sokiem z cytryny i wodą. Można dodać spirytusu ażeby placki były mniej tłuste. Banany obieramy i rozdrabniamy blenderem lub mikserem, mieszamy z masą. W tym czasie z białek i soli ubijamy pianę. Porządnie mieszamy pianę z bananami i ciastem. Konsystencja ciasta jest jak gęsta śmietana. Smażymy placki na rozgrzanym oleju (lub oleju z masłem). Z obu stron na złoty kolor na średnim płomieniu. Wykładamy na papier kuchenny by odsączyć nadmiar tłuszczu. Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Źródło:http://prawdziwybiszkopt.blogspot.com/2014/03/racuszki-bananowe-na-ciescie.html