ßßß
 
            
         Składniki:4 mocno dojrzałe banany2 szklanki mąki3 jajka (rozbełtane)3/4 szklanki cukru- może być brązowy200 g masła2 łyżeczki proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka sody oczyszczonejszczypta soli
Składniki:4 mocno dojrzałe banany2 szklanki mąki3 jajka (rozbełtane)3/4 szklanki cukru- może być brązowy200 g masła2 łyżeczki proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka sody oczyszczonejszczypta soli Przygotowanie:Masło rozpuść i pozostaw do ostudzenia. W tym czasie do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczona i szczyptę soli. Dodaj cukier, rozbełtane w osobnym naczyniu jajka i przestudzone już masło. Wszystko razem wymieszaj za pomocą łyżki. Na koniec pokrój banany w półksiężyce i połącz je z ciastem.Piecz w tortownicy (tortownicę wysmaruj tłuszczem, a na sam spód ułóż papier do pieczenia) o średnicy 26 cm w temperaturze 220 ° C przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 190 ° C i piecz przez 40 minut. Pod koniec tego czasu możesz sprawdzić czy patyczek wbijany w środek ciasta jest suchy. Jak tak to znaczy, że ciasto jest gotowe. Czas pieczenia jest zależny od rodzaju piekarnika.Gotowe ciasto posyp z wierzchu cukrem pudrem.
Przygotowanie:Masło rozpuść i pozostaw do ostudzenia. W tym czasie do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczona i szczyptę soli. Dodaj cukier, rozbełtane w osobnym naczyniu jajka i przestudzone już masło. Wszystko razem wymieszaj za pomocą łyżki. Na koniec pokrój banany w półksiężyce i połącz je z ciastem.Piecz w tortownicy (tortownicę wysmaruj tłuszczem, a na sam spód ułóż papier do pieczenia) o średnicy 26 cm w temperaturze 220 ° C przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 190 ° C i piecz przez 40 minut. Pod koniec tego czasu możesz sprawdzić czy patyczek wbijany w środek ciasta jest suchy. Jak tak to znaczy, że ciasto jest gotowe. Czas pieczenia jest zależny od rodzaju piekarnika.Gotowe ciasto posyp z wierzchu cukrem pudrem.