Składniki na biszkopt:8 jajek150 g mąki2 łyżki kakao1 szklanka cukru2 łyżki cytrynyszczypta soliSkładniki na krem i likier:400 g serka mascarpone6 jajekpół szklanki cukrufiliżanka dobrej kawyfiliżanka likieru np. Amarettokakao do posypania wierzchu ciastaBiszkopt najlepiej zrobić według przepisu na biszkopt z kakao . Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy krem z serka i zaparzamy mocną kawę. Kiedy kawa wystugnie mieszamy ją z likierem.Krem z serka: Jajka parzymy i oddzielamy żółtka od białek. Mikserem ucieramy 6 żółtek z cukrem (ok. pół szklanki). Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny masa zrobi się jasnożółta dodajemy serek i mieszamy dokładnie ale delikatnie tzn na małych obrotach.Wystudzony biszkopt kroimy długim i szerokim nożem na 3 blaty. Pierwszy blat nasączamy kawą z likierem i na to nakładamy masę serową. Przykrywamy dugim blatem i znów polewamy kawą i wykładamy ser i to samo z trzecim krążkiem ciasta. Na masę serową posypujemy kakao ( przez sitko ).Ciasto wkładamy do lodówki.