ßßß
 
            
         Składniki na ok. 6-7 placuszków:5 średniej wielkości ziemniaków1/4 cebuli białej1 jajko1 łyżka mąki pszennejSól, pieprz do smakuOlej do smażeniaDodatkowo:Śmietana 18%Przepis:Ziemniaki obieramy i następnie ścieramy na małych oczkach tarki. Ćwiartkę cebuli również ścieramy na małych oczkach. Całość odsączamy z nagromadzonej wody. Następnie dodajemy mąkę, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie ze sobą mieszamy, aż powstanie średnio gęsta, jednolita masa.Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia i nakładamy po ok. 1 łyżce masy formując z nich placki. Smażymy na złoto z każdej strony. Po usmażeniu, placki odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy na ciepło z dodatkiem np. śmietany.Smacznego!
Składniki na ok. 6-7 placuszków:5 średniej wielkości ziemniaków1/4 cebuli białej1 jajko1 łyżka mąki pszennejSól, pieprz do smakuOlej do smażeniaDodatkowo:Śmietana 18%Przepis:Ziemniaki obieramy i następnie ścieramy na małych oczkach tarki. Ćwiartkę cebuli również ścieramy na małych oczkach. Całość odsączamy z nagromadzonej wody. Następnie dodajemy mąkę, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie ze sobą mieszamy, aż powstanie średnio gęsta, jednolita masa.Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia i nakładamy po ok. 1 łyżce masy formując z nich placki. Smażymy na złoto z każdej strony. Po usmażeniu, placki odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy na ciepło z dodatkiem np. śmietany.Smacznego!

