Wykonanie
Hej!Jak widać wpadłam w ciąg
ryżowy ;) A to dlatego, że aktualnie marnie
stoję z czasem, a
ryż wujka Bens'a robimy tylko w 10 minut <3Składniki na danie dla dwóch osób:1 woreczek
ryżu pełnoziarnistego (125g)1 pierś podwójna z
kurczaka1
cebula2 łyżki
oleju ryżowego1 opakowanie warzyw na patelnię
Przyprawy do smaku (u mnie
curry, ostra
czerwona papryka,
suszone pomidory z
bazylią i
czosnkiem,
sól,
pieprz)
Ryż wrzucamy do gotującej się, osolonej
wody (1 łyżeczka) i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Na patelni rozgrzewamy
olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę
cebulę razem z mięskiem, doprawiamy i smażymy aż wszystko się przyrumieni. Następnie wrzucamy ulubioną
mieszankę warzyw na patelnię i duśmy pod przykryciem ok. 10 minut. Możemy dolać troszkę
wody na patelnię. Gdy
ryż już jest gotowy, rozrywamy woreczek i wsypujemy go na patelnię żeby nam się ładnie wszystko wymieszało. Trzymamy wszystko na patelni jeszcze 5 minut i gotowe!