ßßß Cookit - przepis na Krupnik na skrzydle

Krupnik na skrzydle

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 skrzydła indycze
1,5 l woda
2 liście laurowe
5 ziele angielskie
2 ziemniaki
2 marchewki
seler korzeń
1 pietruszka
10 dag kasza pęczak
sól
pieprz
vegeta
natka pietruszki
100 ml śmietana 18%
Wykonanie:
Skrzydła zalać zimną wodą, zagotować. Dodać ziele, liść i przyprawę do dań Kucharek. Po 0,5 godziny dodać warzywa i gotować do miękkości mięsa. Wyjąć mięso i warzywa. Mięso obrać z kości, pokroić na drobniejsze kawałki, marchew w kostkę. Ziemniaki pokroić w kostkę, kaszę przepłukać wodą, dodać do zupy. Kiedy ziemniaki i kasza są już miękkie, dodać pokrojone mięso i marchew. Doprawić, jeżeli potrzeba solą i pieprzem. Na koniec dodać śmietanę i posypać natką pietruszki.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2014/11/krupnik-na-skrzydle.html