Wykonanie

Składniki:2 skrzydła indycze1,5 l
woda2
liście laurowe5
ziele angielskie2
ziemniaki2
marchewkiseler korzeń1
pietruszka10 dag
kasza pęczak
sólpieprzvegetanatka pietruszki100 ml
śmietana 18%Wykonanie:Skrzydła zalać zimną
wodą, zagotować. Dodać ziele, liść i
przyprawę do dań Kucharek. Po 0,5 godziny dodać warzywa i gotować do miękkości
mięsa. Wyjąć
mięso i warzywa.
Mięso obrać z kości, pokroić na drobniejsze kawałki,
marchew w kostkę.
Ziemniaki pokroić w kostkę,
kaszę przepłukać
wodą, dodać do zupy. Kiedy
ziemniaki i
kasza są już miękkie, dodać pokrojone
mięso i
marchew. Doprawić, jeżeli potrzeba
solą i
pieprzem. Na koniec dodać
śmietanę i posypać
natką pietruszki.