Wykonanie
Sandwich with oven


Składniki.Ciasto jak na cienką pizzę.2 szklanki
mąki pszennej5 dag
drożdży0,5 szklanki
mleka1 łyżka
oliwki1
jajko0,5 łyżeczki
cukru0,5 łyżeczki
soliNadzienie.2 łyżki
keczupu20 dag
szynki konserwowej w plastrach10 dag
sera mozzarella
1 łyżka
natki pietruszki1 łyżka
czarnuszki do posypaniaWykonanie.
Drożdże rozpuścić w
mleku i dodać do pozostałych składników. Zagnieść ciasto, odstawić na 20 minut.Rozwałkować w prostokąt, posmarować
keczupem, rozłożyć plastry
szynki, posypać równomiernie
serem i
pietruszką.Całość zwinąć ,zaczynając ok krótszego
boku. Ułożyć na naoliwionej blaszce, założeniem na spodzie, Posmarować
białkiem i posypać
czarnuszką. Odstawić na 20 minut.Piec w temp.200 stopni, 40 minut.Po wyjęciu z pieca, odczekać 5 minut i można kroić. Dobrze smakuje z
sosem chrzanowym lub z
zieloną sałatą. Kanapka jest równie smaczna na zimno.