Wykonanie
Pork chop marinade

Przepis na te kotlety podany jest na kilku blogach. Sprawdza się tak samo z
piersią kurczaka jak i filetem ze
schabu. Postanowiłem go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność
mięsa jest naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania.

Składniki:5 szt. filet ze
schabuolej do smażenia
sólMarynata:2
jajka2 łyżeczki
śmietana 18%2 łyżeczka
ketchup2 łyżeczki
mąka ziemniaczana1 łyżeczka
musztarda1 łyżeczka
majeranek1 łyżka
oliwy z oliwekprzyprawa do dań Kucharek
papryka słodkapieprzharrisaWykonanie:Wszystkie składniki marynaty wymieszać trzepaczką. Filety ze
schabu lekko rozklepać, lekko posolić i włożyć do marynaty. Pojemnik z marynatą i filetami przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 doby. Część marynaty zostanie wchłonięta przez filety, w pozostałej obtoczyć nasze
schabowe i smażyć z obu stron.