ßßß
około 8 średnich plastrów schabu bez kości4 jaja4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej2 płaskie łyżki majeranku4 ząbki czosnku1 płaska łyżeczka słodkiej papryki3 łyżki pikantnego ketchupu2 łyżki musztardy (użyłam pikantnej sarepskiej)6 łyżek olejudo bezpośredniego obsypania kotletów:sól, pieprzKotlety myjemy, suszymy, lekko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do lodówki na około 60 minut.Jaja roztrzepujemy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie łączymy, wkładamy mięso, pokrywamy je marynatą (musi dotrzeć we wszystkie zakamarki), wkładamy do lodówki na 48 godzin.Po tym czasie pokryte marynatą mięso smażymy na małym ogniu pod przykryciem z obu stron, do zrumienienia. Podajemy z ziemniaczkami, frytkami i ulubioną surówką.
