ßßß
Składniki:1 kg schabu bez kościsól, pieprzolej do smażeniaMarynata:3 jajka3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki keczupu4 ząbki czosnku1 płaska łyżka musztardy5 łyżek olejuSposób wykonania:1. Schab kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm. Lekko rozbić tłuczkiem. Kotlety posolić i popieprzyć wedle uznania.2. Składniki marynaty dobrze połączyć, dodać do niej mięso i starannie obtoczyć. Mięso pozostawić w marynacie przynajmniej na 2, a najlepiej na 3 dni. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty (nie otrzepywać) i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Kiedy już je usmażymy, należy przykryć patelnię pokrywką i trzymać kotlety jeszcze ok 10-15 minut na najmniejszym ogniu.3. Kotlety wychodzą soczyste i smaczne. Polecam!Smacznego!!!
Źródło: Co mi w duszy gra