Black pudding with mushrooms.Pojawiły się już grzyby i to najróżniejsze, nawet borowiki więc trzeba korzystać z okazji.Składniki.1 płat ciasta francuskiego.1/2 kg grzybów leśnych2 łyżki masła1/2 jajka30 dag kaszanki3 cebule1/2 łyżeczki currysól, pieprz3 łyżki olejuWykonanie.Z ciasta francuskiego upiec rurki o długości 5-6 cm i średnicy 3 cm.Folię Alu posmarować olejem.Płat ciasta francuskiego podzielić na pasy i owinąć na przygotowanej rurce. Posmarowane jajkiem ciasto piec w temp. 210 stop.15 min, do ładnego zrumienienia.Oczyszczone grzyby ,pokroić w dosyć duże kawałki i udusić na maśle. Doprawić solą i pieprzem.Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć dodając curry.Kaszankę rozdrobnić i przesmażyć.Na talerz wyłożyć cebulę z curry, na niej postawić rurkę z ciasta francuskiego i wypełnić kaszanką. Obok ułożyć uduszone grzyby.Rada. Aby upiec rurki wykorzystałem matę silikonową. Zwinąłem ją w rulon i owinąłem folią Alu.