Tenderloin and elderflower umbels.Składniki.1 polędwiczka wieprzowasól, pieprzCiasto.1/2 szklanki mąki1/2 szklanki mleka1 jajkosólolej do smażeniaSos z mango.1 mango100ml śmietany kremówki1 łyżka soku z cytrynysól, pieprzWykonanie.Polędwiczkę pokroić w plastry 1-1,5 cm i lekko rozpłaszczyć, posypać solą i pieprzem.Składniki ciasta zmiksować.Śmietanę ubić, dodać sok z cytryny, pokrojone mango i zmiksować. Lekko posolić i mocno doprawić pieprzem.Kwiaty bzu zanurzyć lekko w cieście i usmażyć .Odłożyć na bibułę.Plastry mięsa maczać w cieście i smażyć po 2 min z każdej strony.Na półmisku ułożyć polędwiczki, kwiaty bzu i sos z mango. Resztę sosu podać w sosjerce. Dobrym dodatkiem jest ryż.