Pitaya - the finest fruit in the world.Składniki.1 pitaja200g truskawek1 łyżka syropu klonowegoWykonanie.Wydrążyć kulki i oczyścić wnętrze, aby otrzymać dwie "miseczki".Miseczki wypełnić kulkami pitaji i truskawkami.Do tego syrop klonowy.Zdrowy ,niskokaloryczny ,smaczny deserek.Szaszłyk z meksykańską pitają.Składniki.8 pomidorów koktajlowych50g sera pleśniowegolistki miętyWykonanie.Owocpitaji przekroić i wyciąć kulki specjalną łyżeczka.Pomidorki przekroić na połówkiSer pokroić w płaską kostkęNa patyczek nadziać kolejno kulkę pitaji, ser, pomidor i tak do końca patyczka.Mało wyrazista w smaku pitaja bardzo dobrze koresponduje z serami o zdecydowanych smakach.Egzotyczna sałatka z pitaji.Składniki.1 pitaja1 karambola100g jogurtu greckiego100g truskawekWykonanie.Owocpitaji pokroić w plastry. Naciąć skórkę i oderwać. Odchodzi bardzo łatwo.Karambolę pokroić w cienkie plastry, a truskawki przekroić na ćwiartki.Na talerz położyć łyżkę jogurtu, plastry pitaji i ćwiartki truskawek.Nasze polskie truskawki świetnie uzupełniają delikatny smak pitaji i karamboli.