Wykonanie
Podobno jeśli coś jest idealne to się tego nie udoskonala bo wszelkie próby okażą się porażka. Ale nie tym razem. Bo tym razem kombinacje doprowadziły do powstania czegoś nowego równie smacznego. Kiedy jakiś czas temu zrobiłam
jogurt z
bananami i
syropem klonowym straciłam głowę. To mały ideał. Ale na fali różnych form tego deseru (z
malinami lub
truskawkami) poszłam o krok dalej. Dodałam warstwę granoli a
banana zamieniłam na ciepły sos
truskawkowy. Nie wiem jak u Was ale przez te
truskawki u mnie jest już lato:)
Składniki:200 g
jogurtu greckiegogranola kokosowa lub inna2 szklanki
truskawek (mogą być mrożone)
syrop klonowyWykonanie:
Truskawki wrzuć do garnka i zagotuj powoli. Gotuj aż
owoce się rozpadną. Do miseczki/pucharka nałóż
jogurt, posyp granolą i znowu nałóż
jogurt. Polej ciepłym sosem
truskawkowym i dodaj
syrop klonowy.Smacznego!