Wykonanie
Podobno jeśli coś jest idealne to się tego nie udoskonala, bo wszelkie próby okażą się porażka. Ale nie tym razem. Bo tym razem kombinacje doprowadziły do powstania czegoś nowego i bardzo smacznego. Kiedy jakiś czas temu zrobiłam
jogurt z
bananami i
syropem klonowym straciłam głowę. To mały ideał. Ale na fali różnych form tego deseru (z
malinami lub
truskawkami) poszłam o krok dalej. Dodałam warstwę granoli, a
banana zamieniłam na ciepły sos
truskawkowy.
Truskawki możecie zastąpić innymi
owocami. Taka modyfikacja spowodowała, że to jest nie tylko pyszny deser, ale i całkiem niezłe śniadanie:)
Składniki:200 g
jogurtu greckiegogranola kokosowa, orzechowa lub inna2 szklanki
truskawek (mogą być mrożone)
syrop klonowyWykonanie:
Truskawki wrzuć do garnka i zagotuj powoli. Gotuj aż
owoce się rozpadną. Do miseczki/pucharka nałóż
jogurt, polej
syropem klonowym, posyp granolą i znowu nałóż
jogurt. Polej ciepłym sosem
truskawkowym.Smacznego!