ßßß Cookit - przepis na Drożdżowe na czerwono z jagodami goyi i truskawkami.

Drożdżowe na czerwono z jagodami goyi i truskawkami.

nazwa

Wykonanie

Składniki.
Ciasto-blaszka 25 x 35 cm
Ciasto
10 dag drożdży
1 szkl. cukru
1 laska wanilii
4 jajka
1 szkl. oleju
4 szkl. mąki tortowej
3/4 szkl. mleka
Budyń
1 budyń waniliowy
1/2 l mleka
2 garście jagody goji
50 dag truskawek
1/2 szkl. cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Wykonanie.
Zrobić zaczyn z drożdży, 3 łyżek mleka, 1 łyżeczki cukru i 1 łyżki mąki.
Kiedy podrośnie połączyć z resztą składników ciasta. Dodrze wymieszać łyżką lub mikserem. Wylać na blaszkę i odstawić ,aby podrosło.
Wierzch ciasta posypać jagodami goji.
Ugotować budyń i wyłożyć na ciasto.
Piec w temp.175 stop. 30-35 min.
Truskawki zasypać cukrem, wlać 2 łyżki wody i podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością wody i zagęścić truskawki.
Truskawki wylać na ciasto. Poczekać 1h i zajadać naprawdę ze smakiem.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2014/06/drozdzowe-na-czerwono-z-jagodami-goyi-i.html