Wykonanie
Trout with
citrus.

Składniki.

2
pstrągi0,5
cytryna0,5
pomarańcza1
cebula czerwona1
por biała część0,5
koper włoski1 łyżka
koperek posiekany
przyprawa Kucharek
przyprawa do rybtymianekoliwa z oliwekolej do smażenia
masłoWykonanie.
Pstrągi wyczyścić, oskrobać z łusek, umyć, osuszyć. Doprawić
przyprawą do ryb. Odstawić na 15 minut.
Cytrynę i
pomarańczę dobrze wyszorować pod ciepłą
wodą. Pokroić w półplasterki.
Cebulę czerwoną, białą część
pora i bulwę
kopru włoskiego pokroić w piórka i przesmażyć na
oleju z dodatkiem
masła. Doprawić
przyprawą do dań Kucharek i
tymiankiem. Dodać
pomarańczę i
cytrynę, chwilę poddusić. Na koniec dodać
koperek.
Pstrągi napełnić częścią farszu, związać nicią i opiec na patelni grillowej, obłożyć pozostałym farszem.W wersji drugiej.Farsz rozłożyć w naczyniu do zapiekania, na farsz położyć
pstrągi, skropić
oliwą z oliwek, zapiec 20 minut w piekarniku.