Wykonanie
Kanapki są jedną z najpopularniejszych przekąsek w naszej kuchni.Z czystym sumieniem polecam poniższy zestaw ,bo Smakowita Pajda urzekła mnie wspaniałym smakiem i aromatem, a przede wszystkim dużą zawartością NNKT ,
brakiem konserwantów , cholesterolu i żadnych "E" !Na początek elegancka ,ambitna ( bo bardzo domowa )kanapka na śniadanie jak i na kolację.

Kromka domowego
razowego chleba.Smakowita Pajda z
cebulką i
jabłkiem.Pastrami wołowe, najlepiej domowe.
Kiełki wyhodowane w domu.
Bułka na dzień dobry.

Któż z nas nie lubi
bułki na śniadanie? Proponuję trochę odetchnąć od
sera. Chrupiącą
bułkę smarujemy smalczykiem roślinnym z
ziołami ogrodowymi , posypujemy świeżym
szczypiorkiem i akcentujemy
kiszonym ogórkiem oraz
czerwonym pieprzem.Zapas energii do lunchu zapewniony.Do pracy ,szybki sandwich.
Między dwiema kromkami
chleba, posmarowanymi smalczykiem roślinnym ,układamy plastry
wędzonej szynki ,liście
sałaty lodowej i
oliwki przekrojone wzdłuż .Taki sandwich to moje ulubione smaki. Dobre smarowidło ,
mięsko i
sałata lodowa .Zachęcam do zastąpienia
smalcu wieprzowego Smaczną Pajdą ,bo smakiem mu dorównuje ,a jest zdrowszy.Przepis bierze udział w konkursie - “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.