ßßß
Cookit - przepis na Serca z pesto rosso
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Serca z pesto rosso
Składniki
Papryka czerwona
Pomidor
Cebula
Oliwa z oliwek
Czerwone wino
Zielenina
Koper
Pietruszka
Wykonanie
1
papryka czerwona
1 duży
pomidor
(2 małe)1
cebula
1 łyżka
oliwy
2łyżki pesto rosso (pesto czerwone)2łyżki
czerwonego wina
1łyżka
zieleniny
,
koper
,
pietruszka
Serduszka ugotować tak, aby były miękkie.
Paprykę
pokroić w paski,
cebulę
w półtalarki,
pomidory
w ósemki. Lekko przesmażyć na
oliwie
.Dodać, ugotowane, odcedzone
serca
i pesto rosso połączone z
winem
..Wymieszać, posypać
zieleniną
. i można podawać z
makaronem
lub
bagietką
. Dobrym dodatkiem będzie dobrze schłodzone frascati.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2012/08/serca-z-pesto-rosso.html
Przepisy powiązane
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sos z pieczonych warzyw na zimę do słoików
Garganelle pepperoni
Domowa salsa paprykowo-pomidorowa – wysmienita!
Mule w białym winie i pomidorach
Składniki powiązane (0)