ßßß
Składniki:0,5 kg twarogu mielonego4 paczki herbatników Petit Beurre1 szklanka cukru pudru1 kostka masła3 żółtka2 łyżeczki cukru waniliowegogarść płatków migdałowych2 łyżki kakao
Masło, cukier i żółtka utrzeć, dodać ser, zmiksować i dodać migdały.Masę podzielić na pół i do jednej części wmieszać kakao.Na folii spożywczej ułożyć 2 paczki herbatników w 4 słupki obok siebie. W każdym słupku 5 herbatników.Herbatniki posmarować połową białej masy.Powtórzyć czynność z herbatnikami-ułożyć następną warstwę. Posmarować resztą białej masy.Na dwóch środkowych słupkach ułożyć masę kakaową.Teraz czynność budowniczego.Za pomocą folii, boczne słupki podnieść i przykryć masę kakaową tak, aby utworzył się daszek."Zaprawa" musi ściągnąć, więc wkładamy nasz luksusowy domek do zamrażalnika na całą noc.Zimne ciasto polewamy czekoladową polewą-rozpuszczamy: 1/4 kostki masła,1/4 szkl. cukru pudru,1 łyżkę kakao i 1 łyżkę wody.Domek lodowy, dlatego, że po wyjęciu z zamrażalnika masa smakuje jak lody. Ciasto przechowujemy w zamrażarce i jesteśmy gotowi na różne przypadki. Żaden niespodziewany gość, nie okaże się nieoczekiwanym .