ßßß
Cookit - przepis na Barszcz ukraiński ze świeżą botwiną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Barszcz ukraiński ze świeżą botwiną
Składniki
Ziemniak
Burak
Włoszczyzna
Ćwikła
Fasola czerwona
Fasola szparagowa
Śmietana 12%
Kiełbasa
Sól
Pieprz
Majeranek
Koper
Pietruszka
Udo kurczaka
Woda
Wykonanie
Potrzebne produkty1 Świeża botwina5
ziemniaków
3
buraki
300 g
włoszczyzny
1 mały słoiczek
ćwikła
1/2 puszki
czerwone fasoli
200 gram
fasoli szparagowej
1 mała
śmietana 12%
5
kiełbas
wiejskich
sól
i
pieprz
majeranek
garść świeżego
kopru
garść świeżej
pietruszki
1
udko z kurczaka
ok 1 litra
wody
WykonanieGotujemy
wodę
dodajemy z udkiem, dodajemy: botwinę drobno pokrojonego
buraka
, pokrojone w drobną kostkę
ziemniaki
,
fasolę szparagową
i startą
włoszczyznę
.Gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy
ćwikła
.
Mięso
można albo wysmażyć i dodać do zupy albo dodać bez podsmażania.Kolejno dodajemy
czerwoną fasolkę
z puszki,
pietruszkę
i
koper
. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i
majerankiem
Na końcu barszcz zabielamy
śmietaną 12%
.
Źródło:
http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/05/potrzebne-produkty-1-swieza-botwina-4.html
Przepisy powiązane
Barszcz ukraiński
Barszcz ukraiński
Barszcz ukraiński
Barszcz ukraiński
Barszcz ukraiński
Składniki powiązane (0)