ßßß
dodatkowo:- dżem do przełożenia ciasta- gruszka lub inne owoceMasa:Roztopić margarynę/masło z połową ilości cukru, dodać kakao i 4 łyżki przegotowanej wody. Masę ostudzić, wlać wódkę. Odlać z tego 3/4 szklanki na polewę, resztę zostawić do ciasta.Ciasto:3 żółtka utrzeć z resztą cukru, dodać mąkę i proszek do pieczenia, wlać resztę masy a na koniec połączyć delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek.Do ciasta można powtykać pokrojoną na małe kawałki gruszkę lub inne owoce.Piec 35-45 minut.Ciasto można przełożyć dżemem. Wystudzone ciasto polać gotową polewą. Ja następnym razem zmienię polewę ciasta - udekoruję je rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, która będzie gęstsza i lepsza w smaku.
SMACZNEGO :)